10 000 дръвчета за българските деца от играта „100 на 100 добро”

Играта с награди "100 на 100 добро" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като е естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на 1 100 000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 95 000 нови дървета за България.

Целта е десетки хиляди млади хора (особено, ако споделят засаждането на наградите с други деца, ученици и приятели) на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и ползите от това да правим добро.

Играта се провежда в интернет на страницата www.gorata.bg, в раздел "Игра". Там участниците трябва да добавят авторска снимка с подходящ текст към нея (Защо искате да спечелите?), на една от следните теми - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как можем да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще или свързани с тази тематика снимки.

В конкурса може да се включи всеки един клас/ група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, организации или групи на и за деца/ младежи на територията на цяла България.

Играта стартира на 30.03.2016 г. в 20:00 ч. и ще продължи до 23:59ч. на 20.04.2016 г.

Първите 100 снимки, на уникални участници, събрали най-много гласове към момента на приключване на играта печелят 100 дървета, като организаторът си запазва правото да раздаде и допълнителни награди.

 

За автора