Кампания "Учебник за всяко българско дете"

Защото искаме да помогнем на 35 български деца от училище "В.Левски" - Дали в Кипър, ние от Институт по качество в образованието към Фондация "Европейски център за иновации, образование, наука и култура", стартираме кампания за събиране на учебници и тетрадки. 
 
Не можем да допуснем български деца да стартират учебната година без необходимите им учебници по Български език, Литература, История и География.
Нека ги зарадваме и осигурим така желаните учебни помагала. Крайно необходими са тетрадки с тесни и широки редове.
 
Получихме, от колегите в Кипър, това писмо:
 
Уважаеми колеги, учители, родители, ученици - БЪЛГАРИ! 
 
Обръщаме се към Вас с гореща молба:
 
  Българско училище "В.Левски" - Дали, Никозия е създадено на 10.10.2015 год. В него се обучават 35 ученици, които живеят с родителите си в Република Кипър. Под грижите на 5 квалифицирани учители те изучават български език и литература, история и география на България.
    През лятото на 2016 год. училището беше вписано в списъка на МОН под номер 57 и ще работи по програма " Роден език и култура зад граница"'
    За съжаление, сумата, отпусната от МОН за закупуване на учебници и помагала е минимална и не ни позволява закупуване на учебници за всички ученици. Налага се втора година да работим без помагала и учебници.
   
     Горещата ни молба към всички Вас е да ни помогнете! Ако имате учебници, учебни тетрадки, тетрадки с тесни и широки редове, читанки, читала и всичко, което ще помогне на учениците ни от 1 до 10 клас, включително пособия, които вече сте използвали, а са в добро състояние, СЪБЕРЕТЕ ГИ! ДАРЕТЕ НИ ГИ! 
     А ако желаете да си сътрудичим и в бъдеще, това ще е най- прекрасното. Отворени сме към всякакви предизвикателства - on line състезания, работа по проекти, сътрудничество или само приятелство.
 
     Пожелаваме Ви здраве, усмивки и много успехи през новата учебна година!

Можете да изпратите ученбиците и помагалата на адрес:

Габрово 5300
Офис Фондация "Европейски център за иновации, образование, наука и култура"
ул. Петко Каравелов №5
Телефон: 0899 885 167
info@eucenter.net

За директен контакт с училището тел.:  00357 96245666-  Снежана Георгиева - Директор на училище "В.Левски"- Дали, Никозия, Кипър Е-mailsnmusakova@gmail.com
 

 

За автора